keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Where do I begin?

Where do I begin?


Tässä sitä ollaan. Viisihenkisenä, kolmelapsisena perheenä. Vielä reilu neljä vuotta sitten ei ollut ensimmäisestä tietoakaan, tutkimuksetkin oli käyty ja hoitoon pääsyä jonotettiin, diagnoosina selittämätön lapsettomuus. Hoito olisi sopivasti ajoittunut syyslomaviikolle, jolloin poli tietysti on kiinni. Taas yksi turha kuukausi odottelua. Niinhän sitä äkkiä luulisi. Yllätys oli melkoinen, kun päätettiin taas kerran testata se pakollinen nega, jolla sai aina niin kätevästi uuden kierron pian alkamaan, ja ensimmäisen kerran siinä pojotti kaksi viivaa. 

Tänä päivänä siis perheeseen kuuluu 3,5-vuotias tehopakkaus Apa, pian 2,5-vuotias tarmonpesä Olpsu, ja huomenna viikon vanha pikkuveli "Vauski". Taustalla vaikuttaa 31-vuotias tuuliviiri eli allekirjoittanut, sairaanhoitajan paperit ennätti AMK:sta ulos pari kuukautta ennen ensimmäistä laskettua aikaa, juuri sopivasti siis. Töissä olin ehtinyt olla jo sen verran paljon, että tuota tutkintoa raavin kasaan suunnilleen tuplasti normaaliajan verran. Toinen taustavoima on 38-vuotias opettajamies, jolla vielä haaveita jatko-opiskelusta. Siinäpä sitä olisikin jännitystä elämään tämän kokoisen ja näin äänekkään porukan kanssa!

Koiria meillä oli aiemmin iso lauma, viimeinen mohikaani jätti meidät viime kesänä. Uusi pentu haaveissa siintää, rotukin ollaan jotakuinkin saatu valittua, sopivaa ajankohtaa odotellessa. Nyt kuitenkin sen verran tuore "uusi pentu" talossa, ettei heti huomenna olla uudestaan koiraantumassa. Mutta jossain vaiheessa kuitenkin seuraan liittyy taas myös nelijalkainen.

Lapsiluvusta, miksi monta? Mies tulee kolmelapsisesta perheestä, minä olen ainoa lapsi. Puolensa ja puolensa. Ensimmäinen oli kuitenkin niin helppo ja hauska, että oli hyyyvin matala kynnys suoraan päättää että toinenkin saa tulla. Ja kun se toinenkin oli niin helppo ja hauska, niin... Millainen lie tästä kolmannesta tulee? Onko tämä jo suurperhe, vai muututaanko sellaiseksi vasta sitten kun premium-kokoluokan farmarikin jää pieneksi ja tarvitaan tila-auto? Eipä sillä, A6 Audi kyllä imee tämänkin kokoisen porukan kun oikein tiiviisti pakkaa, mutta ei voi kieltää etteikö pää kääntyisi Voyagerin, Touranin ja Zafirankin kohdalla... Miksei samalla vaivalla kunnon jenkkivanikin menisi. Jatko säilyköön avoimena vielä hetken aikaa...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti